W sobotę 16 czerwca 2018 r. już po raz piąty odbył się w Gdyni Franciszkański Turniej Piłki Nożnej Halowej, w którym wzięły udział drużyny z Gniezna, Koszalina i Lęborka.

Tradycyjnie spotkanie rozpoczęło się Mszą Świętą w kaplicy św. Antoniego, po której wszyscy udali się na salę, gdzie rozgrywany był turniej w dwóch kategoriach wiekowych: szkoły podstawowe oraz szkoły gimnazjalne i ponadgimnazjalne. W obu kategoriach w klasyfikacji generalnej zwyciężyły drużyny z Koszalina. W przerwach między meczami odbyły się konkursy: żonglerki i króla strzelców. Choć organizator nie przewidywał nagrody dla bramkarza, to jednak w trakcie turnieju „Szyszka” z Lęborka zadziwiał wszystkich obecnych, zarówno piłkarzy jak i kibiców, swoimi niesamowitymi interwencjami oraz odwagą w bramce. W związku z tym został nagrodzony za postawę i wolę walki w całym turnieju. Na zakończenie uczestnicy turnieju otrzymali medale, dyplomy oraz nagrody. Wszyscy czekają już na kolejne rozgrywki za rok!

Nasi chłopacy cały rok czekali i szykowali się na ten turniej! Najbardziej zależy im na zmierzeniu się z drużyną z Koszalina i pokonanie jej. – mówi br. Dariusz Mleczek, opiekun ministrantów z Gniezna.

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom i zachęcamy do wsparcia pozostałych projektów! – zobacz aktualne

A także do odwiedzenia strony Franciszkańskiego Duszpasterstwa Powołaniowego – zobacz